Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече

Ареометър за антифриз и електролит

Топ цени за авто инструменти на марката . КОД: - Продукт Аерометър за антифриз и електролит
Не е налично
Ареометър за антифриз и електролит
Инструменти за тестване на антифризАерометър за антифриз и електролит - Успешен тестер за измерване гъстотата на антифриз и електролит.Авто инструмент Аерометър за антифриз и електролит в категория Други. Всички ръчни автоинструменти марката ще наме. Научете повече ...

Поръчаните от вас продукти се доствят от куриерска фирма  Еконт.  Заявените продукти се доставят до 3 /три/ работни дни от получаване на поръчката.

Заявки направени след 16:30 часа се обработват на следващия ден.

За населени места без офис  срокът на доставка зависи от графика на обслужване на населеното място съгласно разчета на куриерската фирма.

Напишете коментар

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете коментар.
7.70 лв
  • Налинчност: Не е налично
  • Марка: RIVERTOOLS
  • Код: J3AI421
  • Тегло: 0.40кг

Успешен тестер за измерване гъстотата на антифриз и електролит.

С еластичната шапка се засмуква малко количество антифриз, докато контролната тарирана епруветка започне да плава в течността. На епруветката има скала, която показва гъстотата на течността и респективно температурата на замъзване .

Как се борави с ареометър за електролит и/или атифриз

Работата с аерометъра е много лесна. Необходимо е да потопите пипетката на прибора в тестваната охлаждаща течност, която се намира в радиатора или тубата. Чрез натискане на гумения балон на върха се събира необходимото количество охлаждаща течност – антифриз или електролит.

Съприкосновението между течността и тялото на аерометъра съответства на плътността на електролитите в кг/дм3 или температурата на замръзване на антифриза в градуси Целзий. За по-голяма точност измерванията трябва да се провеждат при температура 20 +/- 2 градуса.

Важно при работи с този продукт

Много е важно при вземане на проба да не забравяте, че течностите, които се намират в двигателя на колата са опасни. Електролитът например е киселина и при досег с кожата може да предизвика сериозни изгаряния. В случай,че проверявате охлаждащата течност, която вече се намира в системата на автомобила, то преди проверката трябва да изчакате няколко часа на спрян двигател, за да изстине течността. Ако веднага след като сте спрели отвиете капачката на радиатора, то рискувате да получите сериозни наранявания.

Какво представлява изделието ареометър

Ареометърът за антифриз и електролит изглежда като поплавък, върху който има хартиен уред с деления в горната част - единица за плътност на електролита (kg/m3) и градуси по Целзий (C) на антифриза. С помощта на балон, разположен над въздухометъра, пипетата изтегля електролит или антифриз - такова количество, че инструментът да се носи свободно във вертикално положение.

Аерометърът за антифриз и електролит има двойно предназначение, както недвусмислено подсказва и самото му име. От една страна, уредът се използва за измерване на плътността на електролитите в алкални и киселинни акумулатори в диапазона от 1100 кг/м3 до 1300 кг/м3. Другото предназначение на аерометъра е определяне на температурата, при която антифризът замръзва в системата за охлаждане на автомобила в диапазона от 5 до 40 градуса по Целзий.

Препоръчително е да се измерва при температура 20 градуса по Целзий с антифриз и електролитен барометър. Ако измерванията се правят при по-високи или по-ниски температури, трябва да се направят необходимите корекции на резултатите от изпитването. Ако корекцията е със знак плюс, тя трябва да се добави към измерването - съответно, ако знакът е минус, корекцията се изважда.

Рефрактометър
-22%
Марка: Asta/Satra Код: S-AFT
Уред за измерване температурата на замръзване на антифриза и състоянието на електролита на акумулатора. За измерване на антифриза са предвидени две ск..
45.00 лв 57.75 лв
Купи
Марка: MAGMA Код: MG50502
Тестер за налягане на горивото Професионален комплект манометър и накрайници за измерване на налягането на горивото.Гумиран манометър с..
149.10 лв
Купи
Марка: TOPTUL Код: JJDC0148
Светодиоден тестер за електрически вериги.За тест на електрически вериги от 3 волта до 48 волта DCДвата светодиода показват дали веригата работи.Дължи..
11.99 лв
Купи