Menu
Menu
Your Cart
Този сайт използва бисквитки. Научете повече

Синхронизатори и ангренажен ремък

Сложната система на автомобилния двигател се състои от много части, които могат да се различават при различните модели автомобили. Ето защо за ремонт на двигателя се изисква голям брой специални инструменти, които позволяват бързо и лесно да извършват необходимите ремонти.

Обикновено проблемите с ангренажния ремък на колата се проявяват без предупреждение. Няма скърцащ дразнещ шум, който да ви подскаже, че е време ангренажният ремък да се смени. Колата си върви добре и внезапно моторът спира с трясък и повече не запалва.

Синхронизирането на двигателя при смяна на ангренажния ремък трябва да бъде извършено с изключителна прецизност. Това е необходимо да се направи, за да не се сблъскат клапаните и буталата, което води до скъпи ремонти на автомобилния двигател. В случай, че ангренажният ремък на колата се е скъсал уверете се, че буталата не са се повредили преди да извършите подмяната на ремъка.

Повечето автомобилни двигатели днес работят с гумени ангренажни ремъци. При смяната на ангренажния ремък и синхронизирането на двигателя е необходимо да сте запознати с модела и годината на производство на превозното средство, както и с вида и размера на двигателя. При смяната на ангренажния ремък на автомобилния двигател се извършват някои задължителни операции като подмяна на уплътненията, синхронизиране на двигателя и др. Разбира се, за тяхното изпълнение е необходимо да разполагате с необходимите набори от инструменти.

При смяната на ангренажния ремък трябва да отстраните други допълнителни компоненти от двигателя като акселератор и компресор на климатичната система, за да достигнете до самия ангренажен ремък.

Синхронизирането на двигателя при смяната на ангренажния ремък е важен момент, свързан с правилната експлоатация и ремонт на колата. Всъщност главната функция на ангренажния ремък е осигуряването на перфектна синхронизация между коляновия и разпределителния вал.

Смяната на ангренажния ремък се препоръчва задължително ва всеки 5 години.Това, разбира се, е относително дълъг срок, но опитният водач трябва да е подготвен с подходящ инструмент за извършване на синхронизиране на двигателя присмяната на ангренажния ремък, когато и да се наложи тя.