Този инструмент позволява бърз и лесен монтаж и демонтаж на само регулиращи се съединители SAC. Съединителя е снабден с малки адаптиращи се пружини на опорната плоча. Без този инструмент, правилното монтиране на съединителя е почти невъзможно, тъй като лесно може да бъде повреден в процеса на работата. Такъв съединител не може да се освободи или превърти. Инструментът предпазва от повреда съединителя по време на монтаж или демонтаж и предотвратява обръщането на регулиращия пръстен в рамките на опорната плоча. Инструментът е подходящ за съединители на: VW, Audi, BMW, Mercedes, Volvo, Opel / Vauxhall, Renault и други марки.
Предимства:
1. Предварително затягане на опорната плоча по време на демонтаж и монтаж (важно за предотвратяване на необратими деформации на сцеплението).
2. Центриране на съединителната плоча в посоката на водещия лагер или до опорната плоча.
3. Демонтаж на регулиращия пръстен посредством специален инструмент.
ВИЖТЕ ВИДЕО

Съединителят е тази част от задвижващия процес, която съединява валовете и другите машинни елементи като зъбните колела, барабаните и т.н. Чрез съединителят се предава въртящ момент при дадена ъглова скорост от един към друг вал или от вал към машинен елемент, който е поставен свободно върху него (примерно ремъчната шайба, зъбното колело и т.н.) – тази част от задвижващия процес е направена така: че да създава между отделните части на задвижването кинематична и силова връзка; компенсация на несъосност на валовете, които се съединяват; погасяване на трептения, тласъци и удари при работа; елементите на задвижването се предпазват от съединителя от претоварване; съединението и разделението на валовете и елементите се осъществява бързо; работата на машините е значително по-леко посредством този елемент; ъгловата скорост се ограничава.

Въпросните съединители SAC са модерни части, които намират приложение в днешните автомобили. Тези съединители са саморегулиращи се или „Self Adjusting Clutch”, т.е. имат по-дълъг живот в сравнение с обикновените (стандартните) съединители – животът им е 1.5 по-дълъг. Как се получава така? Благодарение експлоатацията на саморегулиращ се пръстен; този пръстен се завърта чрез регулиращи пружини при износването на феродовия диск; така се създава по-малко усилие щом става дума за изключване на съединителя, а също така усилието остава постоянна величина. Такъв съединител (саморегулиращ се съединител) може да се монтира на автомобила ви (или съответно демонтира) чрез специален инструмент. А за тази цел е предназначен настоящият комплект.

Напишете коментар

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете коментар.

К-кт за монтаж и демонтаж на съединители SAC

  • 260.40 лв


Свързани продукти

Универсална опашка за съединители

Универсална опашка за съединители

Универсална опашка за съединители . Осигурява правилното центриране при монтаж на съединителя. ..

12.50 лв

Скоба за лагери 12части

Скоба за лагери 12части

Съдържание: Екстрактор за лагери  (капацитет 30-50мм.) Екстрактор за лагери  (..

82.95 лв

Скоба за накрайници Toptul

Скоба за накрайници Toptul

Скоба за накрайници Toptul размер на челюстите А-33мм.; ход B:64мм.;..

25.83 лв

Инструмент за съединителя на 722.6 Mercedes

Инструмент за съединителя на 722.6 Mercedes

Инструмент за съединителя на 722.6 Mercedes за фиксиране на съединителя на скоростна кутия ..

145.00 лв

Тагове: к-кт, за, монтаж, демонтаж, на, съединители, sac, топ, цени, MG50068,