• K-кт за развиване на шпилки - ТОПТУЛ

Kомплект за развиване на шпилки 1/2

Размери : 6, 8, 10, 12 мм

   

Шпилката представлява метален цилиндричен детайл, който има нарязана в двата края резба. Съществуват различни видове шпилки, с нарязана резба по цялата дължина на детайла, или с оставена ненарязана част в средата, както и с различни форми и размери. Изработват се от метал и най-често са със строго определен размер и стъпка на резбата, която бива метрична или цолова.
При демонтиране на тези детайли често се случва да бъдат повредени, поради това, че те нямат „глава”, за която да бъдат захванати. Има специален ръчен инструмент, който прави възможно развиването на шпилки без да се допусне повреда на резбата им и осигурява лесното им развиване – нарича се екстрактор за развиване на шпилки.
Екстракторът използва три ролки, които държат шпилката в три точки по време на развиването, без да я нараняват. Тази система от ролки захваща шпилката и в двете посоки.Не се препоръчва този инструмент да се използва за притягане, защото силата, която се прилага при стягане може да повреди системата от ролки, тъй като те са оразмерени единствено и само за развиване. Инструментът се използва по следния начин: поставя се екстрактора върху шпилката и се завърта в посока обратна на часовниковата стрелка. След като се завърши демонтажа, шпилката лесно се вади от екстрактора.
Комплектът за развиване на шпилки – ТОПТУЛ е с размер 1/2 DR. Stud Puller Sockets. Включва четири части - 6, 8, 10, 12 мм, които са двустранно полирани. Разположени са в удобна пластмасова кутия с размери: 210 х 110 х 40 мм. Този комплект е произведен от TOPTUL – фирма от световна величина, утвърдена в производството на ръчни инструменти предназначени за професионални и домашни майстори. Богатият асортимент, безупречното качество на инструментите, които произвеждат и конкурентните им цени ги правят предпочитани от клиенти на няколко континента.

Напишете коментар

Моля влезете в профила или се регистрирайте, за да напишете коментар.

K-кт за развиване на шпилки - ТОПТУЛ

  • 61.22 лв


Свързани продукти

К-т Шестограми XXL, 9части - TOPTUL

К-т Шестограми XXL, 9части - TOPTUL

К-т Шестограми XXL, 9части - TOPTUL Съдържание: 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5, 6, 8, 10мм.   ..

31.27 лв

Комплект торкс и е вложки и шестограми Toptul

Комплект торкс и е вложки и шестограми Toptul

Комплект торкс и е вложки и шестограми Toptul съдържание: -торксови шестограми T10,T15,T20,T..

91.08 лв

Комплект за развиване на шпилки 4бр. Magma

Комплект за развиване на шпилки 4бр. Magma

Комплектът е предназназначен за завиване и развиване на шпилки.Концентрични лагерни ролки за развива..

37.80 лв

Тагове: развиване, на, шпилки, топтул, повредени, резби